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La fèsta porcala

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Son inédit

Lagarrigue, Agnès (Informateur) ; Loddo, Daniel (Enquêteur)

G 546

MASEL ; LUNE ; VENT D'AUTAN ; CHATREUR ; SAIGNEUR ; CHARCUTERIE ; CONSERVATION DES ALIMENTS

La fèsta porcala (lo masèl) se fa amb la luna vièlha e sens l'autan, aital la salcissa se conserva melhor. Parla del biais d'elevar lo tesson. Los tessons e las truejas que caliá adobar abans de los sagnar per que la carn se conservèsse. Los que fasián lo mestièr de sagnar los tessons. Las diferentas partidas del còs que son manjadas e lor preparacion. Las etapas de la preparacion del tesson, de la carnsalada. L'utilisacion del grais dins la cosina. Mai que mai, se fasiá del salcissa, metián tota la carn dins la salcissa. Çò que se manjava pel repais de la fèsta porcala.

Niveau d'autorisation : 0

N° index ou pagination : 15

Autorisation consultation : Consultation libre et copie sur autorisation

Genre : ENTRETIEN

Nature : enquête

Commune d'enquête : GAILLAC

Lieu-dit d'enquête : Chemin des sources

Date d'enregistrement : 19/02/94

Langue : occitan

Durée : 50'

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