La fèsta porcala
Lagarrigue, Agnès (Informateur) ; Loddo, Daniel (Enquêteur)
G 546
MASEL ; LUNE ; VENT D'AUTAN ; CHATREUR ; SAIGNEUR ; CHARCUTERIE ; CONSERVATION DES ALIMENTS
La fèsta porcala (lo masèl) se fa amb la luna vièlha e sens l'autan, aital la salcissa se conserva melhor. Parla del biais d'elevar lo tesson. Los tessons e las truejas que caliá adobar abans de los sagnar per que la carn se conservèsse. Los que fasián lo mestièr de sagnar los tessons. Las diferentas partidas del còs que son manjadas e lor preparacion. Las etapas de la preparacion del tesson, de la carnsalada. L'utilisacion del grais dins la cosina. Mai que mai, se fasiá del salcissa, metián tota la carn dins la salcissa. Çò que se manjava pel repais de la fèsta porcala.
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Genre : ENTRETIEN
Nature : enquête
Commune d'enquête : GAILLAC
Lieu-dit d'enquête : Chemin des sources
Date d'enregistrement : 19/02/94
Langue : occitan
Durée : 50'
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